Всички
Новини

Цветанов: ГЕРБ е важен партньор на Националния демократически институт на САЩ

Февр. 04
09:26 2016
A+ A-
1102 прегледа

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов проведе работна среща с ръководни представители на Националния демократически институт на САЩ през втория ден от посещението си във Вашингтон, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Цветанов разговаря с директора на Програмата за взаимодействие с политическите партии Иван Дохърти и с регионалния директор за Централна и Източна Европа Робърт Бенджамин. По време на срещата беше обсъдена ситуацията в Близкия Изток и Северна Африка и произтичащите от това предизвикателствата пред Европа и САЩ – мигрантските потоци Север - Юг, терористичната активност, нарастването на екстремистките и ксенофобските настроения сред определени групи в Европа. Двете страни се обединиха около извода, че популизмът, национализмът и антисистемните партии не могат да бъдат алтернатива на традиционните демократични ценности, утвърждавани с векове в обществата на Европа и САЩ.

Цветан Цветанов беше запознат от представителите на Националния демократически институт на САЩ с конкретни планове за развитие на дейността им в Европа и в частност в България. ПП ГЕРБ беше посочена като важен партньор в България, на който Националният демократически институт разчита за развиване на съвместна бъдеща дейност.

Утре заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов ще участва в Молитвената закуска с американския президент Барак Обама. Заедно с него участие в събитието ще вземат също министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и народният представител от ГЕРБ Пламен Нунев.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаментиИзточник: https:www.24chasa.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Eldora
преди 10 месеца
0
Acho que o Sócrates enquanto era estudante tb alinhou muita vez nessa coisa do "cuzinho prá escola". Já mais graudo foi o "cuzinho pró Infante" e agora, em vez de se contentar com o cuzinho da ministra que está livre, enraba-nos a tosf..s.oodadse lá esta gente !!!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*