Всички
Новини

Цачева: Защитата на нашите граници от бежанци не противоречи на демокрацията

Февр. 09
10:34 2016
A+ A-
1148 прегледа

"Защитата на нашите граници от незаконно преминаващи мигранти не противоречи на принципите на демокрацията и върховенството на закона". Това каза председателят на парламента Цецка Цачева по време на конференцията на председателите на комисиите по външна политика на парламентите на държавите-членки на Съвета на Европа на тема „Демократична сигурност, основана на европейското единство и сътрудничество”, предаде репортер „Фокус”.

„Границата е гаранцията за отговорността на държавата към защитата на правата на гражданите. Укрепването на нашите граници е въпрос на дълг към собствените ни граждани”, посочи Цецка Цачева.

„Бих искала да подчертая, че днес, част от нашите граници са и външни граници на ЕС. Ето защо проблемът с мигрантите не е и не може да бъде смятан за проблем на една отделна държава”, допълни тя. Цецка Цачева поздрави българската делегация за приетата на 27 ноември Декларация за европейското единство и сътрудничество.

„Тя беше внесена с подписите на лидерите на всички политически групи в асамблеята. Разчитаме на подкрепа за продължаваме на тази инициатива, довела до идеята за свикване на 40-та Среща на държавните глави на страните-членки на Съвета на Европа”, коментира още Цецка Цачева.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаментиИзточник: https:www.24chasa.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*