Всички
Новини

Цацаров: Оправдателните присъди станаха твърде много

[Mar] 08
11:06 2016
A+ A-
1027 прегледа

Според главния прокурор оправдателните присъди са станали прекалено много, а присъдите не ги раздава прокуратурата. „Оправдателните присъди станаха прекалено много и е крайно време всеки да поеме своята отговорност за това, което прави”, заяви обвинител номер едно пред БНТ.

Цацаров обаче отхвърля обвиненията за поръчкова работа на прокуратурата и зададе реторично въпроса чия и каква поръчка е изпълнила прокуратурата с разследването на депутата от ДПС Илия Илиев и поискания вчера имунитет.

„Ако се работи като ,,шпицкоманда" или какво беше там. Това разследване плод на същото ли е?”, попита Сотир Цацаров пред БНТ и посочи, че това разследване е плод на много труд. По думите му изрядният договор и направеният ремонт не значат, че няма престъпление.

„Само че едни три милиона лева от държавния бюджет ги няма. За нас фактите са неоспорими”, отсече главният прокурор.

Според държавното обвинение в периода 2007-2009 г. Илиев успял да източи 3 млн. лв. от поръчки на Националната компания "Железопътна инфраструктура" чрез три търговски дружества, които контролирал чрез подставени лица.

"И прокуратурата, и следствието си вършат работата”, е категоричен Цацаров, като посочва за примери делата Бисеров и Цветанов и произнасянето на оправдателни присъди по тях.Източник: http:www.trud.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*