Всички
Новини

Бивш началник на затворническите общежития в Казичене: И заглушител няма да реши проблема с телефоните в затворите

[Apr] 18
08:25 2016
A+ A-
847 прегледа

И заглушител няма да реши проблема с телефоните в затворите. Опитвано е вече веднъж – имаше поставен такъв уред в едно от затворническите общежития и ефектът беше нулев, заяви бившия началник на затворническите общежития в Казичене Николай Павлов, предаде БТВ.

Според специалиста единствения начин да се подобри контрола в общежитията и затворите е да се увеличи броя на надзирателите. „В Казичене 4 сержанти и един командир охраняват 200 човека. Освен това всеки ден един от надзирателите ходи до болница „Токуда”, за да охранява един по-специален пациент – мъж, лишен от свобода, който вече втора година претърпява лечение”, допълни той.

Намаленият състав несъмнено влияе на качеството, допълни Павлов. „Всеки качествен обиск отнема по около 10 минути. Само си представете колко време ще им трябва да обискират всеки от тези близо 200 човека, които излизат, за да ходят на работа – няма как да стане”, категоричен е бившият началник на затворнически общежития.

Той призна, че има и податливи служители, които имат определени слабости и се оставят да бъдат корумпирани. „Навлязоха в системата през 1995-1996 г., когато липсваха служители, но се подцени подбора на кадрите”, разказва той.

Павлов не възприема затвора като разграден двор. „Колегите полагат усилия, със сигурност не им е приятно да са в медиите”, смята той. По думите на експерта голяма част от служителите са лоялни към институциите и си обичат професията, въпреки че винаги има и черни овци.Източник: http:www.trud.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*