Всички
Новини

България пред епидемия от сифилис, има 13-14 годишни сред заразените

[Mar] 12
09:15 2016
A+ A-
867 прегледа

България е пред епидемия от сифилис, алармират медици, цитирани от „Телеграф”. От началото на годината са регистрирани 100 нови случая на заразата, като броят на пострадалите продължава да расте.

Сред заразените все по-често има ученици, които водят активен полов живот. Причина за бума на заразените е ниската профилактика сред най-рисковите групи и липсата на достатъчно лекарства.

45 души са пипнали заразата през януари, още 56 са били диагностицирани през февруари. За сравнение през цялата 2012 година в България са регистрирани 300 случая на заразени със сифилис. София води по брой на болните, следват Варна и Стара Загора.

Друг сериозен проблем е, че зачестяват случаите на сифилис при ученици. В столицата са регистрирани случаи на заразени 13-14 годишни пациенти, които очевидно водят активен сексуален живот. Последният случай е с 16-годишно момиче от Стара Загора, което е било на преглед за установяване на бременност.

Липсват и лекарства за рисковите групи, алармират лекари. Според тях, в страната не достига по-лесна форма на прием на пенецилин-депо пенецилин, който се приема само веднъж седмично.Източник: https:www.24chasa.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Keisha
Преди 1 година
0
This is exactly what I was looking for. Thanks for wrintig!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*