Всички
Новини

2 год. пробация и 25% от заплатата на Сидеров и Чуколов за хулиганството пред клекшопа (обновена)

[Mar] 22
10:44 2016
A+ A-
777 прегледа

25% от заплата в продължание на 2 години ще бъдат удържани от заплатите на лидера на "Атака" Волен Сидеров и заместника му Десислав Чуколов за атаката на клекшопа на столичната улица "Раковска" на 5 октомври м.г. Преди минути в Софийския градски съд двамата се признаха за виновни за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда и сключиха поредното споразумение с прокуратурата. Според него те се задължават в продължение на 2 години да се регистирират по настоящ адрес и да се срещат 2 пъти седмично с пробационен служител, както и да им се удържат 25 % от заплатата.

Изненадващо в началото на делото Сидеров и Чуколов поискаха да сключат ново споразумение . Техният вариант бе да им се удържан година и 2 месеца 13% от заплатата и за такъв период да продължат срещите с пробационен служител.

Съдия Евелина Папазян обаче поиска наказанията да бъдат увеличени, тъй като хулиганството и нанасянето на леката телесна повреда са извършени от депутати.

С поведението те са уронили авторитета на Народното събрание. Затова тя поиска наказанието да се увеличи на 2 години. "Досега съм отделял 1/3 от заплатата си за социално слаби, сега няма да го правя", каза Чуколов, но се съгласи със споразумението. Волен Сидеров пък бе по-лаконичен и обясни, че желае да се одобри споразумението.

Наказанието от 2 години е максималното предвидено от закона. 

"Ето, престъпността е преборена, доволни ли сте?", бе лаконичният коментар на лидера на "Атака" пред медиите след заседанието, което приключи само за един час. Той демонстрира смирение и се появи брадясал в съда. 

Това е трето споразумение което Сидеров сключва с прокуратурата само за една седмица.

Адвокатът на Сидеров Явор Нотев коментира, че за всички страни в делото е било неприемливо делото да продължава месеци наред и затова са прибегнали към споразумение.

Как ще се кумулира едно общо наказание, ще се реши след като приключат всички дела.

Сидеров има вече две споразумения и вече се води осъждан. Чуколов също има споразумение с прокуратурата. Утре предстои да се гледа споразумение за хулиганство пред сградата на парламента от 2013 г. когато Сидеров налетя на журналист от "Скат", защото телевизията обиждала активисти на "Атака".Източник: https:www.24chasa.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Marlee
Преди 1 година
0
You're the one with the brains here. I'm wacnihtg for your posts.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*