Всички
Новини

Експерт: В България няма механизъм за превенция от тероризъм

[Mar] 17
08:55 2017
A+ A-
602 прегледа

В България няма механизми за превенция от терористичен акт. Това каза пред България он еър Йордан Божилов от Софийски форум за сигурност. Поводът за коментара му е вчерашният инцидент в сградата на Международния валутен фонд, където избухна писмо-бомба.

"Свързвам това писмо-бомба с това, че френският премиер три дни преди това твърдеше, че обстановката във Франция е овладяна и терористичната заплаха вече не е толкова значима, така че ще смъкнат нивото на готовност. Според мен това беше опит да се разбере доколко в момента специалните сили и полицията са адекватни на ситуацията. Най-вероятно няма да я смъкнат след това, което се случи", коментира от своя страна бившият главен секретар на МВР проф. Николай Радулов.

Божилов пък посочи, че в Европа отдавна се работи със специални програми, които обучават учители, медицински и социални работници и полицаи как да разпознават ранните форми на радикализъм у индивида.

"Всяка една организация, всяка една фирма трябва да си направи преглед на уязвимостите и да се вземат мерки", отбеляза той.Източник: http:pik.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*