Всички
Новини

Съдът отказа нов разпит на бежанците, връзвани със свински опашки

Май 19
12:43 2017
A+ A-
365 прегледа

2 г. затвор за Перата поиска прокуратурата в Бургас

Окръжният съд в Бургас отказа нов разпит на тримата афганистанци, връзвани със свински опашки от групата на Петър Низамов-Перата на 10 април м.г.

Прокурор Красимира Кателиева настоя да се изиска актуална справка от МВР дали тримата чужденци са установени, за да бъдат призовани за по-подробен разпит в хода на съдебното следствие, но получи отказ.

"Няма нови обстоятелства, които да налагат това. Разпитите на тримата бежанци в хода на досъдебното производство са приобщени по делото. Освен това ние нямаме нищо за тези три лица, те нямат документи за самоличност, не знаят рождените си дати, неграмотни са. Дайте ДНК проби или снимка от ириса на окото им - някаква методика, по която те биха били разпознати", коментира съдия Събчо Събев.

Още по време на делото срещу Перата в районния съд стана ясно, че афганистанците са в неизвестност, бяха обявени за издирване, но не бяха открити.

На първа инстанция Низамов бе оправдан по всички обвинения, но прокуратурата внесе протест.

Днес държавното обвинение поиска 2 г. лишаване от свобода заради ареста на бежанците и 1000 лв. глоба за открито минимално количество марихуана в апартамента на бившата съпруга на Низамов.

Перата отново заяви, че е невинен и не той е връзвал мигрантите. Групата му отишла на пикник в Странджа, но от храстите изскочили трима чужденци. Единият дори го ударил по окото.

"Щом днес вече има порфесия ловец на мигранти, щом държавата я регламентира, значи не е незаконна", допълни Низамов.

Минути преди старта на делото Перата се включи на живо във фейсбук, записвайки с мобилния си телефон въпросите на медиите и собствените си отговори. Правел го за по-голяма сигурност, тъй като журналистите все изкривявали думите му. За пореден път Низамов обяви, че процесът срещу него е поръчка от високо ниво.

Бургаският окръжен съд ще се произнесе до месец.Източник: https:www.24chasa.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*