Всички
Новини

Разбиха група фабрикувала фалшиви паспорти

[Mar] 07
12:08 2016
A+ A-
1047 прегледа

Шуменски полицаи от сектор "Противодействие на икономическата престъпност" неутрализираха група, която се занимавала с фабрикуване и пласиране на фалшиви документи. Цените на лични карти, задгранични паспорти, дипломи и други вървяли на различни цени от 300 лв. до 1000 евро, според клиента, съобщават от полицията.

Заляването на групата стратирало на 5 март, когато на различни адреси в Шумен, София, Бургас, Велики Преслав и село Каспичан започнали обиски. Намерени и иззети били неистински лични документи, заготовки, както и консумативи за производство и подправени документи. В полицейското управление в Шумен са задържани Г.А./39г./ от село Каспичан, Е.А./46г./ от София, К.А./32г./ от Шумен, М.М./33г./ от Велики Преслав и шуменците Р.М./46г./, П.М./40 г/.

Първо бил проверен лек автомобил "Ситроен Берлинго" с шуменска регистрация, управляван от П.М./40г./, а след това на адреса му са открити лични карти, заготовки, празни бланки за паспорти, консумативи като фолио и хартия, служещи за производство на неистински български и чужди лични документи. Намерени са матрици за лични карти, принтер, пещ за изпичане на документи, компютърни конфигурации, ламинираща машина, ултравиолетови лампи за нагряване. Открити са и химически вещества, с помощта на които са се произвеждали документите. Намерени са и унищожени лични документи.

В дома на Р.М. са открити различни по вид документи. Сред тях имало и дипломи за завършено образование, чиято истинност ще се установява след експертизи. Иззети са компютърни конфигурации, сим карти, карти с флаш памет, принтер.

В автомобили на останалите четирима от групата и обитавани от тях жилища са намерени и иззети множество вещи, доказващи съпричастността им към незаконното производство и пласиране. Открити са банкноти, които също ще се проверяват. В нощта срещу понеделник при претърсване на жилище в Бургас, обитавано от жената в групата Г.А., са намерени още паспорти ментета и голяма сума в евро и долари.

Г.А./39 г./ от село Каспичан е известна на полицията с документна измама, сделка с неистински подписи, вкарвала е в обръщение и фалшиви документи. К.А./32г./ от Шумен е съучастник в грабеж от казино. В досието на Р.М./46г./ има измама, изнудване, кражба, вещно укривателство, управлявал е автомобил след употреба на алкохол. П.М. е участвал в организирана престъпна група през 2008 г., когато му е осъден за наркотици, известен е с изнудване, установяван е да шофира с алкохол.

По случая е образувано досъдебно производство за съставяне на неистински документи, а работата по документиране на престъплението продължава под надзор на прокурор от Районна прокуратура-Шумен.Източник: http:www.trud.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Topher
Преди 1 година
0
That's a creative answer to a difilcuft question
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*