Всички
Новини

Мъжът, нападнал таксиметров шофьор след лека катастрофа, е лежал три пъти в психиатрия

[Mar] 30
09:06 2016
A+ A-
1085 прегледа

23-годишният Михаил, който във вторник нападна таксиметров шофьор след катастрофа, е лежал три пъти в психиатричната болница „Св. Иван Рилски” в Курило, обясни директорът на лечебното заведение д-р Цветислава Гълъбова, предаде Нова тв.

„Удари ме в областта на гърдите, както и в коляното и в гърба”, оплака се пострадалият таксиметров шофьор Красимир Кръстев. Той споделя за инцидента, че от шофьорската седалка е излязъл мъжът, и според него той е шофирал като на дясната седалка е било момичето. Михаил  крещял "Ще убия майка ти", както и нецензурни реплики, хванал го за яката и го блъскал в таксито, крещял "Сега ще видиш какво става с тебе, ти умираш в този случай". Приближил се до таксиметровия шофьор, като зад левия крак криел предмет, с който го удрял. 

За Михаил говори директорът на лечебното заведение д-р Цветислава Гълъбова: „Той е лежал при нас заради зависимост към психоактивни вещества, това момче има личностно разстройство, той е с психопатия. За последен път е бил при нас през 2015 година”, съобщи тя.

„Става дума за масивна наркотична злоупотреба, която е с рецидивиращ характер, тоест след изписване от болница той отново започва да приема наркотици. От страна на близките не сме срещнали подкрепа и разбиране, че трябва да се прекрати наркотичната употреба”, каза още д-р Гълъбова.

Приятелката на задържания за побой над таксиметров шофьор в „Люлин” заяви: "Аз не се движа с бухалка в колата, това е страшно преиграване", коментира тя за БТВ.

Според нея сблъсък между двамата не е имало, а освен това водачът на таксито е казал много неистини пред камерите.

„Аз поемам вината, защото съм на път без предимство”, каза Десислава, която подчерта, че е била зад волана, а приятелят й Михаил е излязъл от шофьорската врата, защото другата е била много огъната.

По думите й той поискал да се разберат с таксиметровия шофьор, който избягал на отсрещния тротоар. Михаил видял бухалка в ръцете му и я взел, но нямало сбиване, според версията на Десислава. Според нея това може да се докаже при вземане на пръстови отпечатъци от бухалката. Тя каза още, че пред КАТ потърпевшият не се оплакал от насилие.

Даниела Иванова, братовчедката на арестувания, заяви, че донякъде одобрява реакцията му, защото таксиметровият шофьор се обадил на колегите си за подкрепление. 

Методи Николов от браншовата организация на таксиметровите шофьори коментира, че версиите на Десислава и Даниела се разминават и не е вярно, че водачите на такситата масово се движат въоръжени. „Всяка фирма си има своите начини на подсигуряване – има паник бутони, радиостанции, таблети, не бухалки и оръжия”, каза Николов, който преди 4 месеца бил обран от клиенти.Източник: http:www.trud.bg
Сподели
За автора
Administrator

Свързани публикации
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*